Λιποαναρρόφηση-Θεσσαλονίκη

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση περιλαμβάνει την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων ή επίμονων περιοχών λίπους από συγκεκριμένα σημεία του σώματος που επιμένουν παρά τις προσπάθειες υγιεινής διατροφής και άσκησης.

Λιποαναρρόφηση-Θεσσαλονίκη

Η λιποαναρρόφηση είναι μια πολύ αποτελεσματική λύση για διάφορες περιοχές του σώματος, προσφέροντας ένα πιο καθορισμένο σχήμα και πιο ισορροπημένες αναλογίες. Οι περιοχές αυτές περιλαμβάνουν τους γλουτούς, τους γοφούς, τους μηρούς, την κοιλιά, το πηγούνι, τους άνω βραχίονες, το στήθος και τα γόνατα.

Πιο αναλυτικά…

Όταν κερδίζετε βάρος, τα λιποκύτταρα αυξάνονται σε μέγεθος και όγκο. Η λιποαναρρόφηση μειώνει τον αριθμό των λιποκυττάρων σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Μετά την λιποαναρρόφηση, το δέρμα προσαρμόζεται στα νέα περιγράμματα των θεραπευμένων περιοχών. Εάν η ελαστικότητα του δέρματός σας είναι καλή, το δέρμα είναι πιθανό να φαίνεται απαλό.

Η λιποαναρρόφηση δεν βελτιώνει την κυτταρίτιδα ή άλλες ανωμαλίες στην επιφάνεια του δέρματος. Ομοίως, η λιποαναρρόφηση δεν αφαιρεί ραγάδες.

Για να είστε υποψήφιος/α για λιποαναρρόφηση, πρέπει η συνολική υγεία σας να είναι καλή, χωρίς καταστάσεις που θα μπορούσαν να περιπλέξουν τη χειρουργική επέμβαση – όπως περιορισμένη ροή αίματος, διαβήτη ή ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές λιποαναρρόφησης, με την πιο δημοφιλή να ονομάζεται “TUMESCENT”.

Τη λιποαναρρόφηση TUMOSCENT μπορεί κανείς να τη βρει και ως λιποπλαστική, λιπογλυπτική, S.A.L. (Suction Assisted Liposuction).

Στην τεχνική αυτή γίνεται έγχυση στο λιπώδη ιστό με μεγάλη πίεση υγρού που περιέχει τοπικό αναισθητικό (για ελάττωση πόνου), αδρεναλίνη (για ελάττωση αιμορραγίας) και φυσιολογικό ορό, έτσι ώστε να υγροποιηθεί (τήξη) το λίπος.

Κατόπιν δυσδιάκριτων μικρών τομών με λεπτές κάνουλες γίνεται η αναρρόφηση του λίπους, με αρνητική πίεση 1 Atm.

Οι πιο γνωστές υποκατηγορίες είναι:

Suction Assisted Liposuction (SAL) – Η κλασσική μέθοδος λιποαναρρόφησης.

Ultrasound Assisted Liposuction (UAL) – Μετά την έγχυση του υγρού και πριν την απορρόφηση γίνεται χρήση υπερήχων για περαιτέρω υγροποίηση του λίπους με ειδικό καθετήρα στην κορυφή της κάνουλας.

External Ultrasound Assisted Liposuction (E-UAL) – Με χρήση υπερήχων εξωτερικά για να διασπαστούν τα λιποκύτταρα.

Power Assisted Liposuction (PAL) – Η τεχνική που εμείς χρησιμοποιούμε, όπου καθώς γίνεται η απορρόφηση του λίπους, η κάνουλα μηχανικά κινείται μόνη της μπρος πίσω (1.000 στροφές) το λεπτό για καλύτερο, λιγότερο επώδυνο αποτέλεσμα.

Vaser Assisted Liposuction (VAL) – Με υπερήχους.

Laser Assisted Liposuction (LAL) – Στην ίδια φιλοσοφία το λίπος θερμαίνεται προκειμένου να ρευστοποιηθεί.

Η επέμβαση

Πριν από την επέμβαση, ο ασθενής υποβάλλεται σε ορισμένες υγειονομικές εξετάσεις για να βεβαιωθούμε ότι είναι κατάλληλος/η για τη χειρουργική επέμβαση.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 1-2 ώρες.

Ο ασθενής λαμβάνει γενικό αναισθητικό πριν από τη διαδικασία.

Ένα επισκληρίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπείες στο κάτω μέρος του σώματος. Σε αυτήν την περίπτωση, το αναισθητικό εγχέεται στον επισκληρίδιο χώρο. Αυτό εν μέρει μουδιάζει την κοιλιά και τα πόδια.

Ένα τοπικό αναισθητικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν η λιποαναρρόφηση γίνεται σε πολύ μικρές περιοχές.

Εάν ο ασθενής απαιτεί μόνο τοπική αναισθησία, μπορεί να του ζητηθεί να σηκωθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για να διασφαλιστεί η σωστή απομάκρυνση του λίπους.

Μετά την επέμβαση

Αναμένετε πόνο, πρήξιμο και μώλωπες μετά τη διαδικασία. Ο χειρουργός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για να βοηθήσει στον έλεγχο του πόνου και των αντιβιοτικών για να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγες μέρες πριν επιστρέψετε στη δουλειά και μερικές εβδομάδες πριν συνεχίσετε τις κανονικές σας δραστηριότητες – συμπεριλαμβανομένης της άσκησης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περιμένετε κάποιες ανωμαλίες στο περίγραμμα.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης δεν θα είναι σαφή έως ότου μειωθεί η φλεγμονή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Το μεγαλύτερο μέρος του πρηξίματος υποχωρεί μετά από περίπου 4 εβδομάδες και η περιοχή όπου αφαιρέθηκε το λίπος πρέπει να φαίνεται λιγότερο ογκώδης.

Είναι φυσικό το δέρμα να χάνει κάποια σφριγηλότητα με τη γήρανση, αλλά τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι γενικά μακράς διαρκείας όσο διατηρείτε το βάρος σας. Εάν αυξήσετε το βάρος μετά τη λιποαναρρόφηση, η κατανομή του λίπους σας μπορεί να αλλάξει.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Με μια ματιά

Λιποαναρρόφηση-Θεσσαλονίκη

Διαμονή στο νοσοκομείο:

1 νύχτα (συνήθως αυθημερόν)

Λιποαναρρόφηση-Θεσσαλονίκη

Χρόνος απουσίας από την εργασία σας:

1 εβδομάδα (αν χρειαστεί)

Λιποαναρρόφηση-Θεσσαλονίκη

Διάρκεια Χειρουργείου:

1+ ώρα (ανάλογα με τον αριθμό των προς θεραπεία περιοχών)

Λιποαναρρόφηση-Θεσσαλονίκη

Σεξουαλική Δραστηριότητα:

2 εβδομάδες μετά το χειρουργείο με περιορισμένη δραστηριότητα

Λιποαναρρόφηση-Θεσσαλονίκη

Υγιεινή:

Ντους μετά από 1 ημέρα

Λιποαναρρόφηση-Θεσσαλονίκη

Άσκηση:

Σε 4 – 6 εβδομάδες

Λιποαναρρόφηση-Θεσσαλονίκη

Οδήγηση:

1 εβδομάδα

Λιποαναρρόφηση-Θεσσαλονίκη

Πλήρης Ανάρρωση:

2 εβδομάδες

Λιποαναρρόφηση-Θεσσαλονίκη

Θέση Υπνου:

Συνιστάται ύπνος ανάσκελα για 2 εβδομάδες

Λιποαναρρόφηση-Θεσσαλονίκη

Τελικό αποτέλεσμα:

3-6 μήνες

Menu