Mummy makeover

Το «mummy makeover» είναι ένας συνδυασμός χειρουργικών επεμβάσεων που περιλαμβάνουν το στήθος, την κοιλιά, τη μέση, τους γοφούς και τους μηρούς και έχουν σχεδιαστεί για να επαναφέρουν το σώμα στο αρχικό περίγραμμα και την εμφάνισή του πριν από τον τοκετό.

Τι είναι το Mummy Makeover;

Οι διαδικασίες που συνήθως περιλαμβάνονται είναι η αύξηση και η ανύψωση του μαστού, η κοιλιοπλαστική, η αιδιοπλαστική και η λιποαναρρόφηση. Όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν σε μία μόνο χειρουργική επέμβαση.

Πιο αναλυτικά…

Πολλές γυναίκες παρατηρούν αλλαγές στο σώμα τους μετά την εγκυμοσύνη και επιθυμούν την αποκατάσταση.

Υπάρχουν πολλές περιοχές του σώματος που μπορούν να αντιμετωπιστούν με χειρουργική επέμβαση, όπως το στήθος, η κοιλιά, η μέση, οι μηροί, τα γεννητικά όργανα και οι γλουτοί.

Το mummy makeover συνήθως εκτελείται ως διαδικασία ενός σταδίου. Υπάρχουν πολλές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίησή του και πολλοί παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν επιλέγετε ποιες τεχνικές είναι οι καλύτερες:

  • Ποιες είναι οι επιθυμητές περιοχές αποκατάστασης και ποιο το επιθυμητό ποσοστό αλλαγής;
  • Πού θα θέλατε να γίνουν οι διακριτικές τις τομές;

Για τις γυναίκες που χρειάζονται κοιλιοπλαστική, η περίσσεια του δέρματος και του λίπους από κάτω από τον ομφάλιο λώρο αφαιρείται και αναδιαμορφώνεται για να παρέχει μια πιο επίπεδη εμφάνιση της κοιλιάς. Η τομή κρύβεται κάτω από τη μέση και η διαδικασία συχνά συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση για να βελτιώσει περαιτέρω το περίγραμμα. Συνήθεις περιοχές για λιποαναρρόφηση περιλαμβάνουν τη μέση, τους γοφούς και τους μηρούς.

Η διαδικασία στοχεύει στην αντιστροφή οποιωνδήποτε ανεπιθύμητων ή μη προγραμματισμένων αλλαγών, που κυμαίνονται από το αυξημένο βάρος, έως τις αλλαγές στο μέγεθος και το σχήμα του μαστού, την υπερβολική κοιλιά και τις ανεπιθύμητες αλλαγές στο σχήμα και τη λειτουργία των γεννητικών οργάνων.

Οι μητέρες που υποβάλλονται σε τέτοιες διαδικασίες συνήθως αναφέρουν αύξηση της αυτοπεποίθησης και βελτιωμένη αίσθηση ψυχολογικής ευεξίας.

Οι τυπικές αναμενόμενες βελτιώσεις από τη χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνουν:

Αφαίρεση περίσσειας κοιλιακού δέρματος και λίπους
Συγκέντρωση και σύσφιξη των μυών του στομάχου
Μείωση ή αποκατάσταση του όγκου και του σχήματος του μαστού
Μείωση της ορατότητας των ουλών και των ραγάδων
Αφαίρεση περίσσειας λίπους και δέρματος από περιοχές όπως η μέση, τα χέρια και οι μηροί
Αναζωογόνηση της εμφάνισης και της δομής της κολπικής περιοχής

Είμαι κατάλληλη για mummy makeover;

Είστε κατάλληλη για mummy makeover, εάν ισχύουν όλα τα παρακάτω:

Είστε σε καλή ψυχολογική και σωματική υγεία
Είστε στο ιδανικό σας σωματικό βάρος
Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της χειρουργικής επέμβασης
Είστε μητέρα που έχει βιώσει αλλαγές στο σχήμα του σώματος μετά από μία ή περισσότερες εγκυμοσύνες
Έχετε τελειώσει με την τεκνοποίηση

Πριν την επέμβαση

Πριν την επέμβαση, προηγείται εργαστηριακός έλεγχος. 6 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία, σας συνιστούμε να διακόψετε το κάπνισμα, καθώς οι ασθενείς που καπνίζουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο αργής επούλωσης και επιπλοκών.

Την εβδομάδα πριν από τη διαδικασία θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε ασπιρίνη ή οποιοδήποτε φάρμακο που περιέχει ασπιρίνη.

6 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση δεν πρέπει να καταναλώνετε φαγητό ή ποτό, εκτός από μικρές γουλιές νερού ή τσαγιού που επιτρέπονται έως και 2 ώρες πριν από την είσοδο.

Η επέμβαση

Η διαδικασία του mummy makeover πραγματοποιείται με γενικό αναισθητικό σε 4-6 ώρες. Η ακριβής διαδικασία ποικίλλει ανάλογα με τον ακριβή συνδυασμό των επιλεγμένων διαδικασιών, ωστόσο είναι πιο συνηθισμένο ο χειρουργός να ξεκινήσει με την περιοχή του μαστού και στη συνέχεια να προχωρήσει προς την κοιλιακή και γεννητική περιοχή για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μόλυνσης. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, θα κάνετε όλες τις διαδικασίες κατά τη διάρκεια μίας μόνο χειρουργικής επέμβασης, αν και φυσικά αυτό μπορεί να γίνει και σε στάδια.

Μετά την επέμβαση

Ο πόνος μετά την επέμβαση του mummy makeover μπορεί να διαρκέσει μία έως δύο εβδομάδες για να υποχωρήσει πλήρως. Θα υπάρχουν μώλωπες και πρήξιμο για μερικές ημέρες. Θα πρέπει να φοράτε ειδικούς επιδέσμους μέρα και νύχτα για 4 – 6 εβδομάδες. Η έντονη άσκηση θα πρέπει να αποφεύγεται για 6 – 12 εβδομάδες, με τα αποτελέσματα να βελτιώνονται έως και 12 – 18 μήνες μετά τη διαδικασία.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Με μια ματιά

Διαμονή στο νοσοκομείο:

Μια διανυκτέρευση

Χρόνος απουσίας από την εργασία σας:

1 βδομάδα και ανάλογα το αντικείμενο

Διάρκεια Χειρουργείου:

2 -3 ώρες

Σεξουαλική Δραστηριότητα:

Τις πρώτες 10 μέρες θα πρέπει να απέχετε

Υγιεινή:

Όπως θα σας υποδείξει ο γιατρός σας

Άσκηση:

Όπως θα σας υποδείξει ο γιατρός σας

Οδήγηση:

Θα μπορείται να οδηγάτε κανονικά μετά
από 1 βδομάδα ανάρρωσης

Πλήρης Ανάρρωση:

Έρχεται μετά από 1 μήνα αφού ακολουθήσετε όλα
τα παραπάνω βήματα

Θέση Υπνου:

Στο πλάι με λιγισμένα πόδια

Τελικό αποτέλεσμα:

μετά από 1 μήνα θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα…

Menu