Lifting μηρών

Το lifting ή ανόρθωση μηρών είναι μια χειρουργική επέμβαση που στοχεύει να σηκώσει και να σφίξει τις χαλαρές πτυχές του δέρματος μέσα και γύρω από την περιοχή του μηρού.

Τι είναι το lifting μηρών;

Έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει την περίσσεια ιστού, ώστε να αφήσει ένα πιο σταθερό, πιο ομαλό περίγραμμα και είναι κατάλληλη για ασθενείς που έχουν υποστεί απότομη απώλεια βάρους, όπου ο ιστός έχει τεντωθεί και κρέμεται κάτω από τους μηρούς.

Η χαλαρή κατανομή του δέρματος στο μηρό μπορεί να οφείλεται σε:

  • Γενετική προδιάθεση
  • Απώλεια βάρους (περίσσεια δέρματος)
  • Γήρανση

Πιο αναλυτικά…

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα των μηρών μας χάνει την ελαστικότητά του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους και όσες έχουν υποστεί επανειλημμένα απότομη και μεγάλη αύξηση ή απώλεια βάρους, όπου το δέρμα έχει τεντωθεί πολλές φορές, καταστρέφοντας την ελαστικότητα και αφήνοντάς το χαλαρό. Το χαλαρό δέρμα είναι απίθανο να επανέλθει φυσικά και συνήθως δεν μπορεί να σφίξει ξανά με δίαιτα και άσκηση.

Κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής, μπροστά σε ένα καθρέπτη χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη τραβάμε το δέρμα απ την έσω επιφάνεια των μηρών προς τα πάνω. Αυτό μας δείχνει το αποτέλεσμα που θα έχει ένα lifting μηρών (έσω).

Όσον αφορά την επέμβαση, οι τομές γίνονται διακριτικά (στο εσωτερικό του μηρού ή στη βουβωνική χώρα). Μετά την απομάκρυνση της περίσσειας του δέρματος και την αναμόρφωση της περιοχής του μηρού, το δέρμα ράβεται ξανά προσεκτικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει τόσο την απομάκρυνση της περίσσειας του δέρματος όσο και την επαναδημιουργία της περιοχής του μηρού για να παραχθεί το σωστό σχήμα και περίγραμμα. Τέλος, εφαρμόζονται χειρουργικές ταινίες καθώς και επίδεσμοι που τοποθετούνται γύρω από τους μηρούς για αύξηση της συμπίεσης.

Είμαι κατάλληλος/η για lifting μηρών;

Είστε κατάλληλος/η για lifting μηρών, εάν ισχύουν όλα τα ακόλουθα:

Είστε σε καλή ψυχολογική και σωματική υγεία
Είστε στο ιδανικό σας σωματικό βάρος
Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της χειρουργικής επέμβασης
Αναζητάτε να απομακρύνετε τα πλεονάζοντα αποθέματα λίπους και την κυτταρίτιδα στους μηρούς σας
Αναζητάτε να βελτιώσετε το σχήμα και το περίγραμμα των μηρών σας
Ψάχνετε για μακροχρόνια αποτελέσματα

Πριν την επέμβαση

Πριν την επέμβαση, προηγείται εργαστηριακός έλεγχος. 6 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία, σας συνιστούμε να διακόψετε το κάπνισμα, καθώς οι ασθενείς που καπνίζουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο αργής επούλωσης και επιπλοκών.

Την εβδομάδα πριν από τη διαδικασία θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε ασπιρίνη ή οποιοδήποτε φάρμακο που περιέχει ασπιρίνη.

6 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση δεν πρέπει να καταναλώνετε φαγητό ή ποτό, εκτός από μικρές γουλιές νερού ή τσαγιού που επιτρέπονται έως και 2 ώρες πριν από την είσοδο.

Η επέμβαση

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ο χειρουργός θα μετρήσει τους μηρούς για να εκτιμήσει πόσο λίπος και / ή δέρμα χρειάζεται να αφαιρεθεί. Στη συνέχεια, οι μηροί φωτογραφίζονται, σε διάφορες θέσεις, μπροστά και πίσω. Η διαδικασία πραγματοποιείται υπό τη μορφή γενικής αναισθησίας και διαρκεί δύο ώρες. Περιοχές με λίπος σημειώνονται για πιθανή λιποαναρρόφηση. Η προτεινόμενη τομή βρίσκεται στη βουβωνική χώρα και σταδιακά επουλώνεται.

Τοποθετούνται ειδικοί επίδεσμοι μετά τη χειρουργική επέμβαση για να μειώσουν τους μώλωπες. Θα αισθανθείτε δύσκαμπτοι και ελαφρώς άβολα, καθώς λυγίζετε τα πόδια σας. Τα περισσότερα από τα ράμματα διαλύονται για να αποφευχθούν τα σημάδια, αλλά μπορεί να υπάρχουν μερικά που πρέπει να αφαιρεθούν περίπου μία εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση. Οι μώλωπες διαρκούν περίπου 3 εβδομάδες.

Μετά την επέμβαση

Μετά την επέμβαση, η παραμονή στην κλινική διαρκεί συνήθως 1 βράδυ και το πρώτο 24ωρο θα έχετε γάζες και επιδέσμους.Τα ράμματα είναι συνήθως απορροφήσιμα ή αφαιρούνται σε 15 ημέρες. Έπειτα χρειάζεται εφαρμογή ειδικού κορσέ για 1 μήνα. Θα χρειαστεί να περιμένετε λίγες μέρες πριν επιστρέψετε στη δουλειά και μερικές εβδομάδες πριν συνεχίσετε τις κανονικές σας δραστηριότητες – συμπεριλαμβανομένης της άσκησης.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Με μια ματιά

Διαμονή στο νοσοκομείο:

1 νύχτα (συνήθως αυθημερόν)

Χρόνος απουσίας από την εργασία σας:

1 -2 εβδομάδες

Διάρκεια Χειρουργείου:

2 ώρες

Σεξουαλική Δραστηριότητα:

4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο με περιορισμένη δραστηριότητα

Υγιεινή:

Κανονικό ντους μετά από 1 εβδομάδα

Άσκηση:

Σε 6 εβδομάδες

Οδήγηση:

1 εβδομάδα

Πλήρης Ανάρρωση:

6-8 εβδομάδες

Θέση Υπνου:

Συνιστάται ύπνος ανάσκελα για 2 εβδομάδες

Τελικό αποτέλεσμα:

μετά από 1 μήνα θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα…

Menu