Λιποανακύκλωση

Η λιποανακύκλωση, που αναφέρεται επίσης ως λιπομετάθεση ή lipofilling, έχει γίνει ευρέως αποδεκτή ως η βέλτιστη τεχνική ‘γεμίσματος’ μαλακών ιστών σε όλες τις περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου, του μαστού, των χεριών και των γλουτών.

Τι είναι η λιποανακύκλωση;

Η μέθοδος περιλαμβάνει τη στρατηγική μεταφορά των πόρων λίπους του ίδιου του σώματος σε περιοχές που στερούνται, αναζωογονώντας ταυτόχρονα το υπερκείμενο δέρμα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την απομάκρυνση του λίπους από περιοχές όπου είναι είτε περιττό, είτε ανεπιθύμητο μέσω λιποαναρρόφησης, ή εκ νέου γεμίσματος του λίπους σε περιοχές που το χρειάζονται για λόγους θεραπείας ή αναζωογόνησης.

Πιο αναλυτικά…

Μεταξύ 50 – 70% των λιποκυττάρων επιβιώνουν από τη διαδικασία της λιποανακύκλωσης που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Η λιποανακύκλωση είναι η χειρουργική διαδικασία με την οποία το λίπος μεταφέρεται από τη μία περιοχή του σώματος στην άλλη. Η τεχνική περιλαμβάνει την εξαγωγή λίπους μέσω λιποαναρρόφησης (παρέχοντας ένα επιπλέον πλεονέκτημα περιγράμματος), την επεξεργασία του λίπους και, στη συνέχεια, την έγχυση καθαρού λίπους σε άλλη περιοχή με αποτέλεσμα την αισθητική ενίσχυση. Ο χειρουργικός στόχος είναι να βελτιωθεί ή να αυξηθεί η περιοχή όπου εγχύεται το λίπος.

Η λιποανακύκλωση περιλαμβάνει 3 βήματα:

  • Εξαγωγή του λίπους από την περιοχή με λιποαναρρόφηση
  • Απόχυση και επεξεργασία του λίπους
  • Επανέγχυση του καθαρισμένου λίπους στην περιοχή που χρειάζεται βελτίωση

Η λιποανακύκλωση είναι μια ασφαλής, σύντομη και πολύ αποτελεσματική χειρουργική διαδικασία για την ενίσχυση του περιγράμματος του σώματος μέσω συνδυασμού λιποαναρρόφησης και λιποπλήρωσης.

Είμαι κατάλληλος/η για λιποανακύκλωση;

Είστε κατάλληλος/η για λιποανακύκλωση, εάν ισχύουν όλα τα ακόλουθα:

Είστε σε καλή ψυχολογική και σωματική υγεία
Είστε στο ιδανικό σας σωματικό βάρος
Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της χειρουργικής επέμβασης
Προσπαθείτε να βελτιώσετε το περίγραμμα του σώματός σας μέσω ενός συνδυασμού τόσο της λιποαναρρόφησης όσο και της αύξησης του όγκου
Προσπαθείτε να αναζωογονήσετε την εμφάνιση του δέρματός σας
Ψάχνετε για μακροχρόνια αποτελέσματα

Πριν την επέμβαση

Πριν την επέμβαση, προηγείται εργαστηριακός έλεγχος και εξέταση ιατρικού ιστορικού. 6 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία, σας συνιστούμε να διακόψετε το κάπνισμα, καθώς οι ασθενείς που καπνίζουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο αργής επούλωσης και επιπλοκών.

Την εβδομάδα πριν από τη διαδικασία θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε ασπιρίνη ή οποιοδήποτε φάρμακο που περιέχει ασπιρίνη.

6 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση δεν πρέπει να καταναλώνετε φαγητό ή ποτό, εκτός από μικρές γουλιές νερού ή τσαγιού που επιτρέπονται έως και 2 ώρες πριν από την είσοδο.

*Συμβουλεύουμε όλους τους ασθενείς λιποανακύκλωσης ότι το κάπνισμα αποτελεί μια συγκεκριμένη αντένδειξη (ακόμη περισσότερο από ό, τι με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις) καθώς η βιωσιμότητα του λίπους μειώνεται σημαντικά μετά τη μεταφορά σε καπνιστές, όπως και η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

Η επέμβαση

Η διαδικασία της λιποανακύκλωσης πραγματοποιείται με γενικό αναισθητικό κατά τη διάρκεια 1-2 ωρών. Το λίπος απομακρύνεται πρώτα μέσω λιποαναρρόφησης, στη συνέχεια επεξεργάζεται προκειμένου να διαχωριστεί το λίπος από το αίμα και άλλα λιπαρά υγρά και στη συνέχεια γίνεται η επανέγχυση στην περιοχή θεραπείας με βελόνα και σύριγγα. Οι ενέσεις γίνονται μέσω μικροσκοπικών οπών στο δέρμα, επομένως συνήθως δεν χρειάζονται ράμματα.

Μετά την επέμβαση

Μπορεί να αισθάνεστε λίγο υπνηλία, αλλά αυτό φεύγει μέσα σε λίγες ώρες. Μετά από μερικές ώρες, θα φάτε και θα ενυδατωθείτε.

Είναι σύνηθες να αισθάνεστε λίγο πόνο και δυσφορία αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, ωστόσο η ανάρρωση είναι συνήθως πολύ γρήγορη και οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους μέσα σε 1 εβδομάδα και να ασκηθούν ξανά εντός 2 εβδομάδων.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Με μια ματιά

Διαμονή στο νοσοκομείο:

Αυθημερόν

Χρόνος απουσίας από την εργασία σας:

1 εβδομάδα

Διάρκεια Χειρουργείου:

1-2 ώρες

Σεξουαλική Δραστηριότητα:

2 εβδομάδες μετά το χειρουργείο

Υγιεινή:

Κανονικό ντους μετά από 1 ημέρα

Άσκηση:

Σε 4 εβδομάδες

Οδήγηση:

1 εβδομάδα

Πλήρης Ανάρρωση:

2 εβδομάδες

Θέση Υπνου:

Συνιστάται ύπνος ανάσκελα για 2 εβδομάδες

Τελικό αποτέλεσμα:

μετά από 1 μήνα θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα…

Menu