Κοιλιοπλαστική

Μια κοιλιοπλαστική αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς, σφίγγει τους μυς και την περιτονία του κοιλιακού τοιχώματος και αποκαθιστά μια πιο σφιχτή, κολακευτική κοιλιά.

Τι είναι η κοιλιοπλαστική;

Μετά από σημαντική αλλαγή βάρους, είναι συνηθισμένο να μένουμε με περίσσεια, χαλάρωση του δέρματος στην κοιλιακή περιοχή. Αυτό είναι ιδιαίτερα κοινό για τις γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη και μπορεί επίσης να συμβεί φυσικά ως αποτέλεσμα της διαδικασίας γήρανσης.

Η διαδικασία συνδυάζεται συχνά με λιποαναρρόφηση για την απομάκρυνση του λίπους και τη βελτίωση του περιγράμματος της κοιλιάς.

Η κοιλιοπλαστική είναι μια πολύ κοινή διαδικασία τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες που θέλουν να επιτύχουν μια πιο επίπεδη κοιλιά.

Πιο αναλυτικά…

Η κοιλιοπλαστική στοχεύει κυρίως στην περίσσεια του δέρματος (όχι στο λίπος) και ως εκ τούτου είναι μια διαδικασία αποκατάστασης μετά από αλλαγές στο σωματικό βάρος και το σχήμα, σε αντίθεση με τη στόχευση της ίδιας της πραγματικής απώλειας βάρους (εκτός εάν συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση).

Η κοιλιοπλαστική είναι μια ασφαλής και εξαιρετικά αποτελεσματική διαδικασία που μπορεί να επιτύχει άμεσες αλλαγές σε πολύ λίγο χρόνο και η θεραπεία μπορεί να προσφέρει τόσο βελτιωμένη φυσική, όσο και ψυχολογική αίσθηση ευεξίας.

Οι ασθενείς με κοιλιοπλαστική τείνουν να έχουν ένα ή όλα τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • Ανόμοια κατανομή λίπους
  • Υπερβολικό δέρμα στην περιοχή
  • Απώλεια ελαστικότητας στο δέρμα και ραγάδες
  • Αδυναμία στους μυς του στομάχου

Είμαι κατάλληλος/η για κοιλιοπλαστική;

Είστε κατάλληλος/η για κοιλιοπλαστική, εάν ισχύουν όλα τα ακόλουθα:

Είστε σωματικά και ψυχικά υγιής
Ενοχλείστε από την εμφάνιση της κοιλιάς σας και διατηρείτε σταθερό βάρος
Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να επιτευχθεί με τη χειρουργική επέμβαση

Πριν την επέμβαση

Το πρώτο βήμα για όλους τους ασθενείς μας είναι η συμβουλευτική. Θα συζητήσετε με τον χειρουργό σας τι ελπίζετε να επιτύχετε από τη διαδικασία, καθώς και τι είναι δυνατό δεδομένου του υπάρχοντος προφίλ της κοιλιάς σας.

Το προηγούμενο ιατρικό σας ιστορικό θα καταγραφεί επίσης (συμπεριλαμβανομένων προηγούμενων χειρουργικών επεμβάσεων, φαρμάκων, αλλεργιών κ.λπ.) και μια αξιολόγηση της καταλληλότητας για χειρουργική επέμβαση.

6 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία, σας συνιστούμε να διακόψετε το κάπνισμα, καθώς οι ασθενείς που καπνίζουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο αργής επούλωσης και επιπλοκών.

Την εβδομάδα πριν από τη διαδικασία θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε ασπιρίνη ή οποιοδήποτε φάρμακο που περιέχει ασπιρίνη.

6 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση δεν πρέπει να καταναλώνετε φαγητό ή ποτό, εκτός από μικρές γουλιές νερού ή τσαγιού που επιτρέπονται έως και 2 ώρες πριν από την είσοδο.

Η επέμβαση

Η διαδικασία της κοιλιοπλαστικής πραγματοποιείται με γενικό αναισθητικό και διαρκεί 2-3 ώρες. Αρχικά γίνεται μια τομή στο κάτω μέρος της κοιλιακής χώρας (6 με 7 cm από τα γεννητικά όργανα), ενώ μια δεύτερη τομή γίνεται γύρω από τον ομφαλό. Το δέρμα και το λίπος ανασηκώνονται από το μυώδες κοιλιακό τοίχωμα και οι κοιλιακοί μύες ράβονται μεταξύ τους, έτσι ώστε να κλείσει μια πιθανή “διάσταση αυτών” και να υπάρχει μια σφιχτή κοιλιά. Το δέρμα και το λίπος που περισσεύει αφαιρείται. Με μια νέα τομή δημιουργείται ο νέος ομφαλός, γίνεται συρραφή της τομής, ενώ τοποθετούνται παροχετεύσεις – σωληνάκια για 4 με 5 ημέρες.

Μετά την επέμβαση

Ο πόνος μπορεί να διαρκέσει μία έως δύο εβδομάδες μέχρι να υποχωρήσει πλήρως με αισθητό σφίξιμο για αρκετές εβδομάδες. Την επόμενη ημέρα η διατροφή σας θα είναι ελαφριά. Θα εφοδιαστείτε με ένα μετεγχειρητικό ελαστικό επίδεσμο που θα σας παρέχει την υποστήριξη που χρειάζεστε και θα πρέπει να φοράτε μέρα και νύχτα για 4 – 6 εβδομάδες. Η άσκηση πρέπει να αποφεύγεται για 6 – 12 εβδομάδες, με τα αποτελέσματα να βελτιώνονται 12 – 18 μήνες μετά τη διαδικασία.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Με μια ματιά

Διαμονή στο νοσοκομείο:

Αυθημερόν

Χρόνος απουσίας από την εργασία σας:

2-3 εβδομάδες

Διάρκεια Χειρουργείου:

2 -3 ώρες

Σεξουαλική Δραστηριότητα:

6 εβδομάδες μετά το χειρουργείο με περιορισμένη δραστηριότητα

Υγιεινή:

Κανονικό ντους μετά από 2 ημέρες

Άσκηση:

Σε 8 εβδομάδες

Οδήγηση:

3 εβδομάδες

Πλήρης Ανάρρωση:

6-8 εβδομάδες

Θέση Υπνου:

Συνιστάται ύπνος ανάσκελα για 4 εβδομάδες

Τελικό αποτέλεσμα:

μετά από 1 μήνα θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα…

Menu