Γυναικομαστία

Η γυναικομαστία είναι μια ιατρική κατάσταση που αντιμετωπίζεται με ένα είδος χειρουργικής επέμβασης – λιποαναρρόφησης, σχεδιασμένου για την καταπολέμηση της υπερβολικής ανάπτυξης του μαστού στην περιοχή του αρσενικού στήθους.

Τι είναι η γυναικομαστία;

Αυτή είναι μια εξαιρετικά κοινή αιτία αμηχανίας στους άνδρες και μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα και διακριτικά μέσω αυτής της αποτελεσματικής διαδικασίας. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι να προσφέρει μια πιο αισθητικά ευχάριστη όψη του μαστού και του στήθους, πιο σφριγηλή στην αφή και με σφιχτό, απαλό δέρμα.

Πιο αναλυτικά…

Στις περισσότερες περιπτώσεις η υπερβολική ανάπτυξη του μαστού προκαλείται από υπερβολικά επίπεδα εναπόθεσης λίπους. Μπορεί επίσης να προκληθεί είτε από ορμονικά προβλήματα είτε ως παρενέργεια σε εκείνους που λαμβάνουν οιστρογόνα για τη θεραπεία καρκίνων ή στεροειδών.

Η γυναικομαστία μπορεί να αναπτυχθεί και στους εφήβους, καθώς οι περισσότεροι έχουν κάποια ανάπτυξη μαστού κατά την εφηβεία. Για τους περισσότερους νεαρούς άνδρες, αυτή υποχωρεί φυσικά μέσα σε λίγα χρόνια καθώς μεγαλώνουν. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου η ανάπτυξη δεν υποχωρεί. Άλλες φορές, μπορεί να παραμείνει διευρυμένη μόνο η θηλή, αυτό είναι συνήθως γνωστό ως «Puffy Nipple».

Αυτή η κατάσταση είναι επίσης πολύ συχνή σε ηλικιωμένους άνδρες. Καθώς το σώμα τους αρχίζει να αλλάζει, παράγει λιγότερη τεστοστερόνη, ενώ ταυτόχρονα τείνουν να έχουν περισσότερο σωματικό λίπος, γεγονός που προκαλεί στο σώμα να αρχίσει να παράγει περισσότερα οιστρογόνα. Όλες αυτές οι αλλαγές στις ορμόνες μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική ανάπτυξη ιστών στο στήθος.

Η υπερβολική ανάπτυξη του μαστού ή η γυναικομαστία στους άνδρες μπορεί να προκληθεί από:

Μια ανισορροπία φυσικής ορμόνης, π.χ. οιστρογόνα / τεστοστερόνη
Αύξηση βάρους ή παχυσαρκία
Ιατρικό ζήτημα, π.χ. όρχεων, κίρρωση
Χρήση στεροειδών

Ποια είναι τα οφέλη της χειρουργικής αντιμετώπισης της γυναικομαστίας;

Τα οφέλη της χειρουργικής μείωσης του μαστού είναι αισθητικά και ψυχολογικά και περιλαμβάνουν:

Πιο σταθερή, πιο λεπτή περιοχή του άνω στήθους
Σφιχτό δέρμα και ελαστικότητα
Περισσότερο αρρενωπό στήθος
Ικανότητα να φοράτε πιο στενά ρούχα / μπλουζάκια
Βελτιωμένη αίσθηση συναισθηματικής ευεξίας

Πώς λειτουργεί μια διαδικασία αντιμετώπισης της γυναικομαστίας;

Σκοπός της επέμβασης είναι η αφαίρεση του περιττού λίπους και μαζικού αδένα από το αντρικό στήθος, καθώς και σε ορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος.Η λιποαναρρόφηση είναι η κύρια μορφή θεραπείας για διευρυμένο ιστό μαστού στους άνδρες. Παραδοσιακή λιποαναρρόφηση για απομάκρυνση του υπερβολικού λίπους και έπειτα δημιουργία περίγραμματος για πιο σφριγηλό και φυσιολογικο στήθος.

Η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας συνήθως διαρκεί 1 ώρα και πραγματοποιείται με γενικό αναισθητικό.

Είμαι κατάλληλος για τη χειρουργική επέμβαση αντιμετώπισης της γυναικομαστίας;

Είστε κατάλληλος για την επέμβαση αντιμετώπισης της γυναικομαστίας, εάν ισχύουν όλα τα ακόλουθα:

Είστε σε καλή ψυχολογική και σωματική υγεία
Είστε στο ιδανικό σας σωματικό βάρος
Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της χειρουργικής επέμβασης
Επιδιώκετε να αφαιρέσετε το υπερβολικό λίπος στο στήθος σας
Προσπαθείτε να αφαιρέσετε το υπερβολικό δέρμα στο στήθος σας
Προσπαθείτε να σφίξετε το δέρμα στην περιοχή του στήθους σας
Αναζητάτε να βελτιώσετε το σχήμα και το περίγραμμα του στήθους σας
Αναζητάτε να επαναφέρετε τη συμμετρία στην περιοχή του στήθους σας
Ψάχνετε για μακροχρόνια αποτελέσματα

Πριν την επέμβαση

Πριν την επέμβαση, προηγείται εργαστηριακός έλεγχος και εξέταση ιατρικού ιστορικού, ώστε να αποκλειστούν προβλήματα στο συκώτι, τον προστάτη καθώς και λήψη αναβολικών στερεοειδών, καθώς και άλλων φαρμάκων. 6 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία, σας συνιστούμε να διακόψετε το κάπνισμα, καθώς οι ασθενείς που καπνίζουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο αργής επούλωσης και επιπλοκών.

Την εβδομάδα πριν από τη διαδικασία θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε ασπιρίνη ή οποιοδήποτε φάρμακο που περιέχει ασπιρίνη.

6 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση δεν πρέπει να καταναλώνετε φαγητό ή ποτό, εκτός από μικρές γουλιές νερού ή τσαγιού που επιτρέπονται έως και 2 ώρες πριν από την είσοδο.

Η επέμβαση

Η επέμβαση αντιμετώπισης της γυναικομαστίας γίνεται υπό γενικό αναισθητικό και διαρκεί 1-2 ώρες. Σε περιπτώσεις όπου η γυναικομαστία είναι κυρίως αποτέλεσμα του υπερβολικού λιπώδους ιστού, θα χρησιμοποιηθούν μόνο τεχνικές λιποαναρρόφησης. Ένας σωληνίσκος, ένας λεπτός κοίλος σωλήνας, εισάγεται μέσω μικρών, δυσδιάκριτων τομών και μετακινείται εμπρός και πίσω σε ελεγχόμενη κίνηση για να χαλαρώσει το υπερβολικό λίπος, το οποίο στη συνέχεια αφαιρείται από το σώμα.

Στην περίπτωση όπου χρειάζεται και αφαίρεση μαζικού αδένα, αυτό γίνεται μέσω μίας ημικυκλικής τομής, μήκους περίπου 3-4 χιλιοστών, στο περίγραμμα της θηλής. Η τομή αυτή συρράπτεται με απορροφήσιμα ράμματα, και λόγω της παρουσίας τριχών στη περιοχή, διακρίνεται πολύ δύσκολα.

Αμέσως μετά σας τοποθετείται ένας ειδικός, ελαστικός επίδεσμος. Θα έχετε μικρό πρήξιμο και μωλωπισμό, που θα διαρκέσουν περίπου δέκα ημέρες.

Μετά την επέμβαση

Θα πρέπει να αποφύγετε την εργασία για 1 εβδομάδα, να φοράτε τον ειδικό ελαστικό επίδεσμο για διάστημα 3 εβδομάδων και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορείτε να επιστρέψετε και στο γυμναστήριο. Το περισσότερο πρήξιμο θα υποχωρήσει μετά τις πρώτες 10-15 μέρες, ενώ η πλήρης επούλωση θα γίνει στους 3-4 μήνες. Μπορεί να υπάρξει μειωμένη αισθητικότητα στην περιοχή του στήθους, η οποία επανέρχεται στο φυσιολογικό με την πάροδο του χρόνου, στις περισσότερες περιπτώσεις.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Με μια ματιά

Διαμονή στο νοσοκομείο:

Αυθημερόν

Χρόνος απουσίας από την εργασία σας:

1 εβδομάδα

Διάρκεια Χειρουργείου:

1 ώρα

Σεξουαλική Δραστηριότητα:

4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο

Υγιεινή:

Κανονικό ντους μετά από 1 εβδομάδα

Άσκηση:

Σε 4 εβδομάδες

Οδήγηση:

1 εβδομάδα

Πλήρης Ανάρρωση:

6 εβδομάδες

Θέση Υπνου:

Στο πλάι με λιγισμένα πόδια

Τελικό αποτέλεσμα:

μετά από 1 μήνα θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα…

Menu