Ανόρθωση Γλουτών

Η ανόρθωση γλουτών είναι μια αισθητική διαδικασία για τη βελτίωση της εμφάνισης των γλουτών.

Τι είναι η ανόρθωση γλουτών;

Η ανόρθωση γλουτών είναι μια αισθητική διαδικασία για τη βελτίωση της εμφάνισης των γλουτών.

Ο στόχος είναι να ανυψώσει και να αναδιαμορφώσει την περιοχή των γλουτών, καθώς και να μειώσει τον όγκο, ώστε να δημιουργηθεί μια πιο εύμορφη και σφριγηλή εμφάνιση. Κατά τη διάρκεια μιας ανόρθωσης γλουτών, η περίσσεια δέρματος και λίπους αφαιρείται από τους γλουτούς. Στη συνέχεια, το υπόλοιπο δέρμα επανατοποθετείται για να δημιουργήσει το ιδανικό περίγραμμα.

Πιο αναλυτικά…

Καθώς γερνάμε, η ελαστικότητα του δέρματός μας αλλάζει. Η ταχύτητα αυτής της διαδικασίας μπορεί να αυξηθεί εάν το βάρος μας αλλάξει δραματικά ή διαθέτουμε γενετικούς παράγοντες που μας προδιαθέτουν στην κακή ελαστικότητα του δέρματος.

Η ανόρθωση των γλουτών γίνεται συνήθως μετά από μεγάλη απώλεια βάρους όπου ο ιστός των γλουτών έχει τεντωθεί και «κρεμά» προς τα κάτω.

Η διαδικασία ανόρθωσης γλουτών εκτελείται με γενικό αναισθητικό και διαρκεί από 2-5 ώρες. Η παρουσία μεγάλης περίσσιας και χαλαρότητας δέρματος μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε ανόρθωση γλουτών, με μεγάλες τομές που τοποθετούνται στο άνω όριο των γλουτών επιμήκως.

Για να επιτύχετε μια πιο σφιχτή, πιο αδύνατη εμφάνιση στα πόδια σας, η ανόρθωση στους γλουτούς μπορεί να είναι μια πολύ αποτελεσματική λύση.

Μπορείτε να προχωρήσετε σε ανόρθωση γλουτών αν θέλετε:

Πιο εύμορφους γλουτούς με σωστό περίγραμμα
Πιο σφριγηλούς, τονισμένους γλουτούς
Αφαίρεση υπερβολικού, χαλαρού δέρματος
Αφαίρεση ανεπιθύμητου λίπους των γλουτών

Είμαι κατάλληλος/η για ανόρθωση γλουτών;

Είστε κατάλληλος/η για ανόρθωση γλουτών, εάν ισχύουν όλα τα ακόλουθα:

Είστε σε καλή ψυχολογική και σωματική υγεία
Είστε στο ιδανικό σας σωματικό βάρος
Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της χειρουργικής επέμβασης
Θέλετε να αφαιρέσετε το υπερβολικό δέρμα στους γλουτούς και τους μηρούς σας
Αναζητάτε να αφαιρέσετε την περίσσεια λίπους και την κυτταρίτιδα στους γλουτούς και τους μηρούς σας
Αναζητάτε να βελτιώσετε το σχήμα και το περίγραμμα των γλουτών και των μηρών σας
Ψάχνετε για μακροχρόνια αποτελέσματα

Πριν την επέμβαση

Πριν την επέμβαση, προηγείται εργαστηριακός έλεγχος. 6 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία, σας συνιστούμε να διακόψετε το κάπνισμα, καθώς οι ασθενείς που καπνίζουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο αργής επούλωσης και επιπλοκών.

Την εβδομάδα πριν από τη διαδικασία θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε ασπιρίνη ή οποιοδήποτε φάρμακο που περιέχει ασπιρίνη.

6 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση δεν πρέπει να καταναλώνετε φαγητό ή ποτό, εκτός από μικρές γουλιές νερού ή τσαγιού που επιτρέπονται έως και 2 ώρες πριν από την είσοδο.

Η επέμβαση

Η επιλογή της τεχνικής μπορεί να γίνει ανάλογα με το βαθμό πτώσης των γλουτών, τη χαλάρωση, την περίσσεια του δέρματος και την ελαστικότητα. Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ο χειρουργός θα εκτιμήσει πόσο λίπος και / ή δέρμα χρειάζεται να αφαιρεθεί. Στη συνέχεια, οι μηροί φωτογραφίζονται, σε διάφορες θέσεις, μπροστά και πίσω. Η διαδικασία πραγματοποιείται υπό τη μορφή γενικής αναισθησίας και διαρκεί 2-5 ώρες.

Τοποθετούνται ειδικοί επίδεσμοι μετά τη χειρουργική επέμβαση για να μειώσουν τους μώλωπες. Θα αισθανθείτε δύσκαμπτοι και ελαφρώς άβολα. Τα περισσότερα από τα ράμματα διαλύονται για να αποφευχθούν τα σημάδια, αλλά μπορεί να υπάρχουν μερικά που πρέπει να αφαιρεθούν περίπου μία εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση. Οι μώλωπες διαρκούν περίπου 3 εβδομάδες. Οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να συνδυαστούν και με αυξητική γλουτών (τοποθέτηση ενθεμάτων).

Μετά την επέμβαση

Η καλύτερη θέση μετά την επέμβαση είναι αυτή όπου το σώμα βρίσκεται σε 45 μοίρες γωνία ενώ τοποθετούνται μαξιλάρια κάτω από την περιοχή του τροχαντήρα έως τα γόνατα. Απαραίτητη είναι η αντιβίωση, παυσίπονα και μυοχαλαρωτικά για τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες. Την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα ο/η ασθενής επιτρέπεται να περπατήσει, να κάνει ένα ντους, ακόμα και να καθίσει στην τουαλέτα. Τα ράμματα είναι συνήθως απορροφήσιμα ή αφαιρούνται σε 15 ημέρες. Θα χρειαστεί να περιμένετε λίγες μέρες πριν επιστρέψετε στη δουλειά και μερικές εβδομάδες πριν συνεχίσετε τις κανονικές σας δραστηριότητες – συμπεριλαμβανομένης της άσκησης.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Με μια ματιά

Διαμονή στο νοσοκομείο:

1-2 νύχτες

Χρόνος απουσίας από την εργασία σας:

2 εβδομάδες

Διάρκεια Χειρουργείου:

2-5 ώρες

Σεξουαλική Δραστηριότητα:

4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο με περιορισμένη δραστηριότητα

Υγιεινή:

Κανονικό ντους μετά από 1 εβδομάδα

Άσκηση:

Σε 6 εβδομάδες

Οδήγηση:

1 εβδομάδα

Πλήρης Ανάρρωση:

6-8 εβδομάδες

Θέση Υπνου:

Στο πλάι με λιγισμένα πόδια

Τελικό αποτέλεσμα:

2 έτη

Menu