Αιδοιοπλαστική

Είναι σύνηθες για τις γυναίκες να ανησυχούν για το μέγεθος και το σχήμα των χειλέων των γεννητικών οργάνων.

Τι είναι η αιδοιοπλαστική;

Η υπερτροφική εμφάνιση χειλέων, η τριβή μεταξύ τους, η ασυμμετρία και ο υπερχρωματισμός μπορεί να είναι αποτέλεσμα γενετικής προδιάθεσης, γήρανσης ή συχνότερα τοκετού. Η χειρουργική επέμβαση της αιδοιοπλαστικής / Labiaplasty είναι μια γρήγορη και απλή χειρουργική διαδικασία για την αναμόρφωση και αλλαγή μεγέθους των χειλιών στις δύο πλευρές του κολπικού ανοίγματος.

Πιο αναλυτικά…

Η όλη διαδικασία της αιδοιοπλαστικής διαρκεί περίπου 1 έως 2 ώρες και όλοι οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι μερικές ώρες αργότερα για την ανάρρωσή τους. Το κίνητρο για χειρουργική επέμβαση της αιδοιοπλαστικής μπορεί να είναι αισθητικής ή λειτουργικής φύσης.

Πολλές γυναίκες που έχουν μεγαλύτερα ή ασύμμετρα χείλη αντιμετωπίζουν χαλάρωση και δυσφορία όταν φορούν σφιχτά ρούχα ή κατά τη διάρκεια σωματικών δραστηριοτήτων, όπως σεξουαλική επαφή και άσκηση.

Για άλλους η εμφάνιση μεγάλου μεγέθους ή ασύμμετρων χειλέων μπορεί να είναι η αιτία σημαντικής ψυχολογικής δυσφορίας.

Αυτό συμβαίνει συχνά όταν η εμφάνιση των χειλέων έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, είτε με την έναρξη της διαδικασίας γήρανσης είτε μετά τον τοκετό. Ομοίως, η γενετική μπορεί επίσης να παίξει ρόλο.

Ενώ δεν υπάρχει αποδεκτός ορισμός του τι είναι φυσιολογικό όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα των χειλέων, η αισθητική χειρουργική προσφέρει μια πολύ αποτελεσματική, γρήγορη και ελάχιστα επεμβατική χειρουργική λύση που μπορεί να λύσει το πρόβλημα σε λίγες ώρες.

Είμαι κατάλληλη για αιδοιοπλαστική;

Είστε κατάλληλη για αιδοιοπλαστική, εάν ισχύουν όλα τα παρακάτω:

Είστε σωματικά και ψυχικά υγιής
Ενοχλείστε από την εμφάνιση των χειλέων σας
Δεν υπάρχουν τοπικές φλεγμονές (κολπίτιδα)
Δεν έχετε τάση για υπερτροφικές ουλές, χηλοειδή
Δεν αντιμετωπίζετε σακχαρώδη διαβήτη
Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να επιτευχθεί με τη χειρουργική επέμβαση

Πριν την επέμβαση

Πριν την επέμβαση, προηγείται εργαστηριακός έλεγχος. 6 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία, σας συνιστούμε να διακόψετε το κάπνισμα, καθώς οι ασθενείς που καπνίζουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο αργής επούλωσης και επιπλοκών.

Την εβδομάδα πριν από τη διαδικασία θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε ασπιρίνη ή οποιοδήποτε φάρμακο που περιέχει ασπιρίνη.

6 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση δεν πρέπει να καταναλώνετε φαγητό ή ποτό, εκτός από μικρές γουλιές νερού ή τσαγιού που επιτρέπονται έως και 2 ώρες πριν από την είσοδο.

Η επέμβαση

Η διαδικασία της αιδοιοπλαστικής πραγματοποιείται με γενικό αναισθητικό κατά τη διάρκεια 1 έως 2 ωρών, αν και κατά καιρούς μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπικό αναισθητικό. Η διαδικασία περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση ή τη μείωση των χειλέων είτε κόβοντας τις άκρες είτε αφαιρώντας ένα τμήμα κάθε χείλους σε σχήμα σφήνας. Ο ανεπιθύμητος ιστός αποκόπτεται πριν τα χαλαρά άκρα συρραφτούν ξανά πολύ προσεκτικά.

Μετά την επέμβαση

Σας συμβουλεύουμε συνολική ξεκούραση για αρκετές ημέρες μετά τη διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πόνος και το πρήξιμο θα υποχωρήσει. Θα χρειαστούν παυσίπονα, οι γάζες εφαρμοζόνται μόνο για 5 με 6 ημέρες, ενώ το μπάνιο στην περιοχή θα πρέπει να αποφευχθεί για περίπου 10 ημέρες. Θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στη φυσιολογική ρουτίνα σας με σεξουαλική επαφή και άσκηση σε περίπου 3 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Με μια ματιά

Διαμονή στο νοσοκομείο:

Αυθημερόν

Χρόνος απουσίας από την εργασία σας:

2 εβδομάδες

Διάρκεια Χειρουργείου:

1-2 ώρες

Σεξουαλική Δραστηριότητα:

4-6 εβδομάδες μετά το χειρουργείο με περιορισμένη δραστηριότητα

Υγιεινή:

Κανονικό ντους στην περιοχή μετά από 1 εβδομάδα

Άσκηση:

Σε 4-6 εβδομάδες

Οδήγηση:

1 εβδομάδα

Πλήρης Ανάρρωση:

6 εβδομάδες

Θέση Υπνου:

Στο πλάι με λιγισμένα πόδια

Τελικό αποτέλεσμα:

μετά από 1 μήνα θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα…

Menu