Αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους είναι μια δημοφιλής χειρουργική αισθητική επέμβαση, γρήγορη, ασφαλής και αποτελεσματική.

Τι είναι η αυξητική στήθους;

Η επαύξηση του μαστού περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός εμφυτεύματος μαστού σιλικόνης στο σώμα, προκειμένου να αλλάξει το μέγεθος, το σχήμα και η υφή του μαστού.

Πιο αναλυτικά…

Για πολλές γυναίκες, το μέγεθος και το σχήμα του στήθους τους μπορεί να προκαλέσει ανασφάλεια. Ενώ η γενετική παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο όσον αφορά το σχήμα και το μέγεθος του μαστού, είναι επίσης αλήθεια ότι το στήθος μπορεί να αλλάξει σχήμα και μέγεθος ως απόκριση σε αλλαγές στο βάρος, τις ορμόνες, την εγκυμοσύνη και το θηλασμό – συχνά με ασύμμετρο τρόπο.

Η αυξητική στήθους είναι η πιο αποτελεσματική και άμεση διορθωτική διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις, παρέχοντας μια ασφαλή και βολική λύση, αποκαθιστώντας την αυτοπεποίθηση σε χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο.

Είμαι κατάλληλη για επέμβαση αυξητικής στήθους;

Είστε κατάλληλη για αυξητική στήθους, εάν ισχύουν όλα τα ακόλουθα:

Είστε ενήλικας με πλήρως αναπτυγμένα στήθη
Είστε σωματικά και ψυχολογικά υγιής
Ενοχλείστε από το μέγεθος ή το σχήμα του μαστού τους, είτε για γενετικούς λόγους είτε λόγω εξωτερικών παραγόντων όπως η γήρανση, η εγκυμοσύνη ή η αύξηση/απώλεια βάρους
Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να επιτευχθεί με τη χειρουργική επέμβαση

Πριν την επέμβαση

Πριν την επέμβαση, προηγείται εργαστηριακός έλεγχος (Η.Κ.Γ., ακτινογραφία θώρακος, εξετάσεις αίματος). 6 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία, σας συνιστούμε να διακόψετε το κάπνισμα, καθώς οι ασθενείς που καπνίζουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο αργής επούλωσης και επιπλοκών.

Την εβδομάδα πριν από τη διαδικασία θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε ασπιρίνη ή οποιοδήποτε φάρμακο που περιέχει ασπιρίνη.

6 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση δεν πρέπει να καταναλώνετε φαγητό ή ποτό, εκτός από μικρές γουλιές νερού ή τσαγιού που επιτρέπονται έως και 2 ώρες πριν από την είσοδο.

Η επέμβαση

Χρησιμοποιούνται ενθέματα τραχείας επιφάνειας (Textured Breast Implants), καθώς δεν διατρέχουν κίνδυνο μετακίνησης και έχουν καλύτερη υφή. Η εμπειρία του γιατρού σας και η συζήτηση μαζί του ωφελεί στην επιλογή μεγέθους, καθώς υπάρχουν παράγοντες όπως η ανατομία, η διάμετρος στήθους, ή το στέρνο που μπορούν να επηρεάσουν.

Οι τομές όπου μπορεί να τοποθετηθεί το ένθεμα είναι:

1. περιθηλαία (από τη θηλή)
2. υπομαστική (στην υπομάστια αύλακα)
3. μασχαλιαία

Η επέμβαση διαρκεί συνήθως έως 2 ώρες με γενική αναισθησία αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία.

Μετά την επέμβαση

Ο πόνος υποχωρεί γενικά μεταξύ 1 – 4 ημερών μετά τη χειρουργική επέμβαση και οι περισσότεροι ασθενείς είναι εντελώς απαλλαγμένοι από πόνο στη 1 εβδομάδα. Συνιστούμε τουλάχιστον 1 εβδομάδα εκτός εργασίας και πολύ ελάχιστη κίνηση στις πρώτες 2 εβδομάδες. Πιθανοί μώλωπες και οίδημα για τις πρώτες 3 εβδομάδες.

Πρέπει να φοράτε έναν ειδικό στηθόδεσμο μετά από χειρουργική επέμβαση για 1 μήνα για να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα και για να μειώσετε τον κίνδυνο περιστροφής του εμφυτεύματος. Η επίμονη άσκηση στο άνω σώμα πρέπει επίσης να αποφεύγεται για 6 εβδομάδες.

Συνιστάται έλεγχος κάθε 6 μήνες στο ιατρείο και ανάλογα με την ηλικία και το οικογενειακό ιστορικό συνιστάται μαγνητική τομογραφία (MRI) κάθε 2 χρόνια.

Το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί μετά τους 2 μήνες, όταν το στήθος θα είναι πλέον μαλακό χωρίς πρηξίματα και πόνους.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Με μια ματιά

Διαμονή στο νοσοκομείο:

Μια διανυκτέρευση

Χρόνος απουσίας από την εργασία σας:

1 βδομάδα και ανάλογα το αντικείμενο

Διάρκεια Χειρουργείου:

2 -3 ώρες

Σεξουαλική Δραστηριότητα:

Τις πρώτες 10 μέρες θα πρέπει να απέχετε

Υγιεινή:

Όπως θα σας υποδείξει ο γιατρός σας

Άσκηση:

Όπως θα σας υποδείξει ο γιατρός σας

Οδήγηση:

Θα μπορείται να οδηγάτε κανονικά μετά
από 1 βδομάδα ανάρρωσης

Πλήρης Ανάρρωση:

Έρχεται μετά από 1 μήνα αφού ακολουθήσετε όλα
τα παραπάνω βήματα

Θέση Υπνου:

Στο πλάι με λιγισμένα πόδια

Τελικό αποτέλεσμα:

μετά από 1 μήνα θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα…

Menu