Ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους, αλλιώς μαστοπηξία (mastopexy) ή και lifting μαστού είναι μια χειρουργική διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για την ανύψωση και την αναμόρφωση του στήθους που κρέμεται χαμηλά και έχει το μεγαλύτερο μέρος του όγκου του στη βάση του.

Είναι μια αποτελεσματική διαδικασία για τη δημιουργία ενός πιο νεανικού και ελκυστικού στήθους.

Η ανόρθωση στήθους είναι ιδανική για ασθενείς με χαλάρωση που έχει αναπτυχθεί είτε με την πάροδο του χρόνου λόγω ηλικίας, μετά από απώλεια βάρους, ή μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό.

Η χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης στήθους αποκαθιστά την ελαστικότητα του ιστού του μαστού αφαιρώντας την περίσσεια χαλάρωσης και ανασχηματίζοντας και επανατοποθετώντας το στήθος και τη θηλή του μαστού.

Πιο αναλυτικά…

Η ανόρθωση στήθους είναι μια χειρουργική επέμβαση που εκτελείται υπό γενικό αναισθητικό και διαρκεί από 1,5 έως 2 ώρες.

Το συνολικό αποτέλεσμα αφορά την ανύψωση της θέσης του μαστού προκειμένου να δημιουργηθεί μια ανανεωμένη εμφάνιση. Ενώ υπάρχουν πολλές τεχνικές που χρησιμοποιούνται γενικά, σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με τη θέση της τομής. Κάθε τεχνική περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μιας τομής μέσα ή γύρω από το στήθος, τη χειρουργική εκτομή περίσσειας ιστού και δέρματος, την αναμόρφωση και την ανύψωση του μαστού, και τέλος την επανατοποθέτηση της θηλής εάν απαιτείται.

Περιθηλαία Μαστοπηξία
Κάθετη Μαστοπηξία
Ευρεία Μαστοπηξία
Μαστοπηξία Και Αυξητική Στήθους

Ο χρόνος ανάρρωσης τείνει να κυμαίνεται μεταξύ 2 – 3 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια του οποίου συνιστούμε λίγο χρόνο εκτός εργασίας και μειωμένη κίνηση μέχρι να υποχωρήσει το πρήξιμο. Η τακτική σωματική δραστηριότητα και η άσκηση μπορούν να συνεχιστούν πλήρως σε περίπου 6 εβδομάδες.

Είμαι κατάλληλη για ανόρθωση στήθους;

Είστε κατάλληλη για ανόρθωση στήθους, εάν ισχύουν όλα τα ακόλουθα:

Είστε ενήλικας με πλήρως αναπτυγμένα στήθη
Είστε σωματικά και ψυχολογικά υγιής
Ενοχλείστε από το μέγεθος ή το σχήμα του μαστού τους, είτε για γενετικούς λόγους είτε λόγω εξωτερικών παραγόντων όπως η γήρανση, η εγκυμοσύνη ή η αύξηση/απώλεια βάρους
Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να επιτευχθεί με τη χειρουργική επέμβαση

Πριν την επέμβαση

Πριν την επέμβαση, προηγείται εργαστηριακός έλεγχος. 6 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία, σας συνιστούμε να διακόψετε το κάπνισμα, καθώς οι ασθενείς που καπνίζουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο αργής επούλωσης και επιπλοκών.

Την εβδομάδα πριν από τη διαδικασία θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε ασπιρίνη ή οποιοδήποτε φάρμακο που περιέχει ασπιρίνη.

6 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση δεν πρέπει να καταναλώνετε φαγητό ή ποτό, εκτός από μικρές γουλιές νερού ή τσαγιού που επιτρέπονται έως και 2 ώρες πριν από την είσοδο.

Η επέμβαση

Η διαδικασία της ανόρθωσης στήθους πραγματοποιείται με γενικό αναισθητικό κατά τη διάρκεια 1 έως 2 ωρών. Στην ανόρθωση στήθους ο όγκος παραμένει ο ίδιος γιατί δεν αφαιρείται “μαζικός” ιστός, παρόλα αυτά το στήθος ίσως μοιάζει ελάχιστα μεγαλύτερο γιατί το δέρμα είναι πλέον τεντωμένο.

Η μέθοδος που θα εφαρμοστεί τελικά εξαρτάται απ την αρχική πτώση που έχετε, από τον όγκο, την ποιότητα του δέρματος, τη θέση και το σχήμα της θηλής. Η τελική τομή μπορεί να έχει σχήμα Τ ή μιας απλής κάθετης γραμμής.

Μετά την επέμβαση

Η αποκατάσταση της επέμβασης ανόρθωσης στήθους είναι αρκετά γρήγορη και η τυχόν δυσφορία θα υποχωρήσει σε λίγες μέρες. Οι ασθενείς είναι σε θέση να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ρουτίνα μετά από 1-2 εβδομάδες. Η πλήρης διαδικασία επούλωσης διαρκεί 6 – 8 εβδομάδες.

Την επόμενη ημέρα της επέμβασης θα αφαιρεθούν οι γάζες και θα φορεθεί αθλητικός στηθόδεσμος (support bra) για 1 μήνα. Απαραίτητη είναι η αποφυγή βάρους για 3 – 4 εβδομάδες και η προστασία των ραμμάτων από το νερό για 3 εβδομάδες. Θα συστηθεί ειδική κρέμα που πρέπει να απλώνεται στις ουλές για καλύτερα αποτελέσματα.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Με μια ματιά

Διαμονή στο νοσοκομείο:

Αυθημερόν

Χρόνος απουσίας από την εργασία σας:

1-2 εβδομάδες

Διάρκεια Χειρουργείου:

2 ώρες

Σεξουαλική Δραστηριότητα:

4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο με περιορισμένη δραστηριότητα

Υγιεινή:

Κανονικό ντους μετά από 1 εβδομάδα

Άσκηση:

Σε 6 εβδομάδες

Οδήγηση:

2 εβδομάδες

Πλήρης Ανάρρωση:

6-8 εβδομάδες

Θέση Υπνου:

Συνιστάται ύπνος ανάσκελα για 1-2 εβδομάδες

Τελικό αποτέλεσμα:

μετά από 1 μήνα θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα…

Menu