Face lifting

Καθώς μεγαλώνουμε, τα πρόσωπά μας δείχνουν πιο εμφανή τα σημάδια γήρανσης. Το δέρμα του προσώπου χάνει την ελαστικότητά του, ενώ οι μαλακοί ιστοί κοιλαίνουν και το ίδιο το οστό αρχίζει να απορροφάται.

Τι είναι το face lifting;

Το πρόσωπο χάνει την αρχική νεανική του εμφάνιση, οι λοβοί και το άκρο της μύτης μεγαλώνουν και τα χείλη λεπταίνουν.

Μια διαδικασία facelift έχει ως στόχο να αναζωογονήσει την εμφάνιση της περιοχής του προσώπου. Η διαδικασία περιλαμβάνει σύσφιξη τόσο του δέρματος που καλύπτει η θεραπεία, όσο και του υποκείμενου μυός με την απομάκρυνση του πλεονασματικού δέρματος.

Πιο αναλυτικά…

Στο face lifting οι τομές γίνονται πίσω και μπροστά από τα αυτιά προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν και να κρυφτούν τα σημάδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τομές εκτείνονται στο τριχωτό της κεφαλής.

Από εκεί ο χειρουργός φθάνει στα βαθύτερα στρώματα του προσώπου για να επανατοποθετήσει και να σηκώσει το δέρμα και τους μαλακούς ιστούς του προσώπου και να αποκαταστήσει τους υποκείμενους μύες του προσώπου σε μια ανανεωμένη θέση.

Η ρυτιδεκτομή ή αλλιώς face lifting είναι μια πολύ αποτελεσματική αισθητική διαδικασία τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Αναζωογονεί την περιοχή του προσώπου, σφίγγει και εξομαλύνει το δέρμα στο πρόσωπο, αφαιρεί την υπερβολική χαλάρωση του δέρματος, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, επαναφέρει το περίγραμμα του προσώπου.

Τα αποτελέσματα του face lifting είναι μακροχρόνια. Ενώ το πρόσωπο θα συνεχίσει να σταδιακά να ακολουθεί την προκαθορισμένη του πορεία με το πέρασμα του χρόνου, θα το κάνει από αυτό το πρόσφατα ανανεωμένο σημείο.

Είμαι κατάλληλος / κατάλληλη για face lifting;

Είστε κατάλληλος/η για τη διαδικασία του face lifting, εάν ισχύουν όλα τα ακόλουθα:
Είστε σε καλή ψυχολογική και σωματική υγεία
Είστε στο ιδανικό σας σωματικό βάρος
Επιθυμείτε να αναζωογονήσετε την εμφάνιση του προσώπου σας
Αναζητάτε να επαναφέρετε το περίγραμμα του προσώπου και του λαιμού σας
Ψάχνετε για μακροχρόνια, αισθητά αποτελέσματα αναζωογόνησης
Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω χειρουργικής επέμβασης

Η επέμβαση

6 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία του face lifting, συνιστούμε τη διακοπή του καπνίσματος καθώς οι ασθενείς που καπνίζουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο αργής επούλωσης και επιπλοκών. Την εβδομάδα πριν από τη διαδικασία, θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε ασπιρίνη ή οποιοδήποτε φάρμακο που περιέχει ασπιρίνη.

6 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση, δε θα πρέπει να καταναλώσετε φαγητό ή ποτό, εκτός από μικρές γουλιές νερού που επιτρέπονται έως και 2 ώρες πριν από την είσοδο.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2-4 ώρες.

Ο ασθενής λαμβάνει γενικό αναισθητικό πριν από τη διαδικασία.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας καταγράφουμε την αρτηριακή πίεση. Ο χειρουργός σας θα ξεκινήσει κάνοντας μια τομή πίσω από τα αυτιά. Τα ράμματα στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να στερεώσουν τον ανυψωμένο ιστό στη νέα του θέση και οι τομές κλείνουν διακριτικά πίσω από το αυτί, αφήνοντας αμυδρά σημάδια

Μετά την επέμβαση

Δεν αναμένεται να αισθανθείτε πολύ πόνο αμέσως μετά τη διαδικασία, αλλά μπορεί να το νιώσετε μερικές ημέρες ή εβδομάδες μετά. Θα σας δοθούν παυσίπονα εάν τα χρειάζεστε.

Μόλις η αρχική σας ανάρρωση έχει ολοκληρωθεί και είστε ασφαλείς να επιστρέψετε στο σπίτι, θα σας επιτραπεί να φύγετε από την κλινική συνοδευόμενοι από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας. Τα οιδήματα βελτιώνονται σε 7 – 10 ημέρες. Αρχικά νοιώθει κανείς το πρόσωπο «σφικτό» λόγω του οιδήματος. Στην αρχή βοηθούν οι συνεχείς κομπρέσες και η ανύψωση της κεφαλής.

1 εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση επισκέπτεστε το ιατρείο μας για αφαίρεση ραμμάτων σε αυτιά και σε 12-14 για τα μαλλιά, ενώ μας επισκέπτεστε ξανά μετά από 6 – 8 εβδομάδες για τελικό έλεγχο.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Το face lifting με μια ματιά

Διαμονή στο νοσοκομείο:

Αυθημερόν

Χρόνος απουσίας από την εργασία σας:

2 εβδομάδες

Διάρκεια Χειρουργείου:

2-4 ώρες

Σεξουαλική Δραστηριότητα:

6 εβδομάδες μετά το χειρουργείο με περιορισμένη δραστηριότητα

Υγιεινή:

Κανονικό ντους μετά από 1 εβδομάδα

Άσκηση:

Σε 6 εβδομάδες

Οδήγηση:

2 εβδομάδες

Πλήρης Ανάρρωση:

6-8 εβδομάδες

Θέση Υπνου:

Συνιστάται ύπνος ανάσκελα για 4 εβδομάδες

Τελικό αποτέλεσμα:

2-6 μήνες

Menu