Μετωπιαίο Lifting

Το brow lift ή αλλιώς μετωπιαίο lifting είναι μια αισθητική διαδικασία που βελτιώνει την εμφάνιση του μετώπου, των φρυδιών και της περιοχής γύρω από τα μάτια, καθώς και τις οριζόντιες ρυτίδες.

Τι είναι το μετωπιαίο lifting;

Μπορείτε να επιλέξετε μετωπιαίο lifting ακόμη εάν έχετε χαλάρωση ή ασυμμετρία φρυδιών. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τη διαδικασία της γήρανσης.

Το browlift συνδυάζεται συνήθως με άλλες αναζωογονητικές θεραπείες προσώπου, όπως το face lifting, το peeling, το laser ή η βλεφαροπλαστική.

Πιο αναλυτικά…

Υπάρχουν δύο κοινές τεχνικές για χειρουργική επέμβαση μετωπιαίου lifting:

H ενδοσκοπική – η τομή γίνονται πίσω από τη γραμμή των μαλλιών και μια λεπτή κάμερα (ενδοσκόπιο) χρησιμοποιείται για την προβολή των υποκείμενων μυών και ιστών. Χρησιμοποιώντας ένα όργανο που έχει εισαχθεί μέσω άλλης τομής, οι ιστοί του μετώπου ανυψώνονται.

Coronal Brow lift – μια τομή γίνεται πίσω από τη γραμμή των μαλλιών στο πάνω μέρος του κεφαλιού, από το αυτί στο αυτί. Ο ιστός του δέρματος ανυψώνεται και απομακρύνεται κάθε περίσσεια ιστού.

Το μετωπιαίο lifting αναζωογονεί την περιοχή του προσώπου, λειαίνει και σφίγγει το δέρμα του μετώπου, ανυψώνει το φρύδι, επαναφέρει τη συμμετρία.

Είμαι κατάλληλος/η για μετωπιαίο lifting;

Είστε κατάλληλος/η για μετωπιαίο lifting, εάν ισχύουν τα ακόλουθα:

Έχετε χαλαρό ελαστικό δέρμα στην περιοχή των φρυδιών και του μετώπου
Έχετε λεπτές γραμμές φρυδιών και ρυτίδες στο μέτωπο
Η περιοχή των φρυδιών σας είναι ασύμμετρη

Πριν την επέμβαση

Δεν απαιτείται ειδική προετοιμασία αν και γενικά συνιστάται να κάνετε τα ακόλουθα πριν από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.

Σταματήστε το κάπνισμα. Το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία επούλωσης.

Αποφύγετε ορισμένα φάρμακα. Πιθανότατα θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και φυτικών συμπληρωμάτων, τα οποία μπορούν να αυξήσουν την αιμορραγία.

Η επέμβαση

Το ενδοσκοπικό μετωπιαίο lifting διαρκεί περίπου μια ώρα, και αφορά ημερήσια νοσηλεία. Η επάνοδος στην εργασία γίνεται σε 3 – 5 ημέρες, ενώ η πλήρης δραστηριότητα επέρχεται μετά από δύο εβδομάδες. Το αισθητικό αποτέλεσμα του μετωπιαίου lifting διαρκεί συνήθως 10 – 12 χρόνια.

Μετά την επέμβαση

Για χειρουργικές θεραπείες Brow Lift – μετωπιαίου lifting θα χρειαστεί να περάσετε αρκετές ημέρες για να ανακάμψετε στο σπίτι και έως και δύο εβδομάδες εκτός εργασίας. Σας συνιστούμε να αποφύγετε την έντονη άσκηση για 4-6 εβδομάδες, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι πλήρως αντιληπτά από αυτό το σημείο και μετά.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Με μια ματιά

Διαμονή στο νοσοκομείο:

Μια διανυκτέρευση

Χρόνος απουσίας από την εργασία σας:

1 βδομάδα και ανάλογα το αντικείμενο

Διάρκεια Χειρουργείου:

2 -3 ώρες

Σεξουαλική Δραστηριότητα:

Τις πρώτες 10 μέρες θα πρέπει να απέχετε

Υγιεινή:

Όπως θα σας υποδείξει ο γιατρός σας

Άσκηση:

Όπως θα σας υποδείξει ο γιατρός σας

Οδήγηση:

Θα μπορείται να οδηγάτε κανονικά μετά
από 1 βδομάδα ανάρρωσης

Πλήρης Ανάρρωση:

Έρχεται μετά από 1 μήνα αφού ακολουθήσετε όλα
τα παραπάνω βήματα

Θέση Υπνου:

Στο πλάι με λιγισμένα πόδια

Τελικό αποτέλεσμα:

μετά από 1 μήνα θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα…

Menu