Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική περιλαμβάνει την αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και των υπερβολικών λιπαρών ιστών γύρω από την περιοχή των ματιών και τη σύσφιξη των χαλαρών μυών, χαρίζοντας στο δέρμα μια πιο σφριγηλή, νεανική εμφάνιση.

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα γύρω από τα μάτια μας αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του και οι μύες μας χαλαρώνουν. Αυτό προκαλεί τη χαλάρωση τόσο των άνω όσο και των κάτω βλεφάρων και δεν είναι ασυνήθιστο τα μάτια και τα βλέφαρά μας να αρχίζουν να “γέρνουν” προς τα κάτω. Αυτό το φαινόμενο αυξάνεται συχνά στους καπνιστές ή σε εκείνους που είχαν υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Πιο αναλυτικά…

Το δέρμα του προσώπου και ιδιαίτερα το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια χάνει την ελαστικότητά του, αναπτύσσοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Με την πάροδο του χρόνου το φρύδι χαμηλώνει και το δέρμα του βλεφάρου χαλαρώνει αναπτύσσοντας πτυχές, με αποτέλεσμα οι βλεφαρίδες να κρεμούν προς τα κάτω.

Το λεγόμενο πόδι της χήνας εμφανίζεται και γίνεται βαθύτερο. Το κολλαγόνο μειώνεται και οι μύες χαλαρώνουν, επιτρέποντας στις αποθήκες λίπους να διογκώνονται προς τα εμπρός στην εσωτερική γωνία του άνω ματιού και σε τρία ξεχωριστά τμήματα του κάτω βλεφάρου.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια πολύ κοινή διαδικασία τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες που θέλουν να επιτύχουν μια πιο φρέσκια, πιο νεανική και ανανεωμένη εμφάνιση του προσώπου.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια σύντομη και πολύ αποτελεσματική διαδικασία που μπορεί να επιτύχει άμεσες αλλαγές και η θεραπεία μπορεί να προσφέρει τόσο βελτιωμένη φυσική όσο και ψυχολογική αίσθηση ευεξίας.

Είμαι κατάλληλος/η για βλεφαροπλαστική;

Είστε κατάλληλος/η για βλεφαροπλαστική, εάν ισχύουν τα ακόλουθα:

Έχετε σωματική και ψυχική υγεία
Ενοχλείστε από την εμφάνιση ή από σημάδια γήρανσης στην περιοχή των ματιών του προσώπου
Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι μπορεί να επιτευχθεί με τη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση

Πριν την επέμβαση

6 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία της βλεφαροπλαστικής, σας συνιστούμε να διακόψετε το κάπνισμα, καθώς οι ασθενείς που καπνίζουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο αργής επούλωσης και επιπλοκών.

Την εβδομάδα πριν από τη διαδικασία θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε ασπιρίνη ή οποιοδήποτε φάρμακο που περιέχει ασπιρίνη.

6 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση δεν πρέπει να καταναλώνετε φαγητό ή ποτό, εκτός από μικρές γουλιές νερού ή τσαγιού που επιτρέπονται έως και 2 ώρες πριν από την είσοδο.

Η επέμβαση

Η ίδια η διαδικασία είναι απλή, διαρκεί 30 λεπτά με 1 ώρα και πραγματοποιείται με γενικό αναισθητικό. Η χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει μικροσκοπικές τομές κατά μήκος της φυσικής πτυχής του ματιού χωρίζοντας προσεκτικά το δέρμα από τις υποκείμενες δομές και αφαιρώντας ή επανατοποθετώντας τον λιπώδη ιστό πριν το δέρμα τεντωθεί ξανά, διασφαλίζοντας ότι οι ρυτίδες εξομαλύνονται. Με τη βλεφαροπλαστική αφαιρούμε λίπος, μυ και δέρμα που περισσεύει απο το άνω και κάτω βλέφαρο και διορθώνουμε τα κουρασμένα μάτια που έχουν σακκούλες.

Οι τομές που γίνονται στο άνω και κάτω βλέφαρο ακολουθούν φυσικές πτυχές το ματιού και επιτρέπουν στον χειρουργό να ξεχωρίσει τον υποκείμενο μυ που θα φτάσει στο βάθος όπου κρύβεται το λίπος (αυτό όπου δημιουργεί τις σακκούλες). Ο χειρουργός τότε αφαιρεί το λίπος και τεντώνει το δέρμα επιφανειακά αφαιρώντας ότι περισσεύει.

Μέσα σε μία ή δύο ώρες, θα είστε σε θέση να επιστρέψετε ξανά στο σπίτι σας με τη συνοδία ενός κοντινού σας προσώπου.

Μετά την επέμβαση

Η αποκατάσταση της βλεφαροπλαστικής είναι σχετικά γρήγορη και το τυχόν υπολειμματικό πρήξιμο υποχωρεί σε λίγες μέρες. Σας συμβουλεύουμε πλήρη ανάπαυση για αρκετές ημέρες μετά τη θεραπεία. Συνιστούμε τουλάχιστον 1 εβδομάδα εκτός εργασίας. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ψηλά το κεφάλι τοποθετώντας τουλάχιστον δύο μαξιλάρια με σκοπό τον περιορισμό του οιδήματος στο ελάχιστο. Επίσης τοποθετούμε σακούλες με πάγο κατά την διάρκεια της ημέρας για τις πρώτες 48 ώρες με σκοπό την μείωση του μετεγχειρητικού οιδήματος. Συνιστούμε επίσης να αποφεύγετε το υπεριώδες φως για 2-4 εβδομάδες για να βοηθήσετε τη διαδικασία της επούλωσης.

1 εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση επισκέπτεστε το ιατρείο μας για αφαίρεση ραμμάτων, ενώ μας επισκέπτεστε ξανά μετά από 6 – 8 εβδομάδες για τελικό έλεγχο.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Με μια ματιά

Διαμονή στο νοσοκομείο:

Αυθημερόν

Χρόνος απουσίας από την εργασία σας:

1 εβδομάδα

Διάρκεια Χειρουργείου:

1-2 ώρες

Σεξουαλική Δραστηριότητα:

4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο

Υγιεινή:

Κανονικό ντους μετά από 1 εβδομάδα

Άσκηση:

Σε 6 εβδομάδες

Οδήγηση:

1 εβδομάδα

Πλήρης Ανάρρωση:

2 εβδομάδες

Θέση Υπνου:

Συνιστάται ύπνος ανάσκελα με ανασηκωμένο το κεφάλι για 2-4 εβδομάδες

Τελικό αποτέλεσμα:

μετά από 1 μήνα θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα…

Menu