Χημικά Peelings

Τα χημικά peelings είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του κολλαγόνου, τη μείωση των μαύρων στιγμάτων και τη βελτίωση της συνολικής υφής και της εμφάνισης του δέρματος. Αποσκοπούν στην απολέπιση του δέρματός σας και το ενθαρρύνουν να ανανεωθεί, δημιουργώντας νέα κύτταρα.

Συνιστάται μια πορεία 4 θεραπειών για μια περίοδο 4-6 εβδομάδων για να αποκτήσετε ένα πλήρες αποτέλεσμα, ενώ κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 20- 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Η διαδικασία είναι μη χειρουργική και σας επιτρέπει να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες άμεσα.

Το χημικό peeling χρησιμοποιείται κυρίως στο πρόσωπο, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές του σώματος όπως τα πόδια, τα χέρια, ο λαιμός, οι γλουτοί.

Οι περιοχές αυτές συνήθως πάσχουν από:

Ακμή
Ουλές ακμής
Υπερχρωματισμό
Μαύρα στίγματα
Ρυτίδες
Σημάδια από τον ήλιο

Πώς λειτουργεί το χημικό peeling;

Στόχος της μεθόδου είναι η αφαίρεση των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία να αναγεννηθεί μια καινούργια επιδερμίδα καλύτερης ποιότητας.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλών ειδών χημικές ουσίες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος. Αυτές ανάλογα με το βαθμό οξύτητας, μπορούν να δράσουν από πολύ επιφανειακά έως αρκετά βαθιά. Σε όσο βαθύτερα στρώματα φτάσουμε, τόσο πιο ορατό είναι το αποτέλεσμα, αλλά συγχρόνως τόσο πιο πολύ μεγαλώνει ο χρόνος αποθεραπείας.

Πριν τη θεραπεία χημικού peeling

Πριν από τη διαδικασία, ο ιατρός μας θα καθαρίσει το πρόσωπό σας, θα καλύψει τα μαλλιά και τα μάτια σας, ώστε να προστατευτούν.

Μετά τη θεραπεία χημικού peeling

Μετά τη θεραπεία, το δέρμα θα είναι κόκκινο, ξηρό και ελαφρώς ερεθισμένο. Ο γιατρός μας θα εφαρμόσει προστατευτική αλοιφή για να καταπραΰνει το δέρμα. Το δέρμα σας θα ξεφλουδίσει εντός 2 έως 3 ημερών και θα συνεχίσει να ξεφλουδίζει για μερικές ημέρες.

Menu