Αφαίρεση τατουάζ Pico laser

Το Pico laser είναι η πιο εξελιγμένη τεχνολογία αφαίρεσης τατουάζ, καθώς ο χρόνος των «χτυπημάτων» γίνεται σε picoseconds. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος επαφής της ακτίνας laser με το δέρμα είναι τόσο μικρός που αποκλείει οποιαδήποτε παρενέργεια.

Τα picoseconds είναι 1.000 φορές μικρότερα κλάσματα του δευτερολέπτου από τα nanoseconds, με τα οποία λειτουργούσαν παραδοσιακά μέχρι σήμερα τα περισσότερα laser.

Το Pico laser διαθέτει ειδικές κεφαλές για απομάκρυνση κάθε χρώματος και και η απομάκρυνση του τατουάζ είναι μόνιμη. Δεν αφήνει ουλές.

Πώς λειτουργεί το Pico laser για αφαίρεση τατουάζ;

Το Pico laser χρησιμοποιεί ισχυρούς παλμούς ενέργειας σε picoseconds, θρυμματίζοντας τα σωματίδια σε μια πολύ λεπτή «σκόνη». Όταν ένα σωματίδιο μελάνης απορροφά την ακτινοβολία laser προκαλείται ταχεία άνοδος της θερμοκρασίας έως 900° C. Η αύξηση της θερμοκρασίας επεκτείνεται με ταχύτατο ρυθμό σε όλο το σωματίδιο και δημιουργεί ένα κύμα που το διαπερνά και το διαλύει.

Οι παλμοί ενέργειας έχουν ως στόχο αποκλειστικά τις χρωστικές και δεν επηρεάζουν καθόλου τους περιβάλλοντες ιστούς. Για αυτό το λόγο, το Pico laser είναι το πρώτο laser που αφαιρεί το τατουάζ χωρίς ουλές και σκιάσεις.

Ταυτόχρονα, ξεκινά η σύνθεση νέου δέρματος στην περιοχή, καθώς ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί ανάπλασης του δέρματος.

Μετά τη θεραπεία αφαίρεσης τατουάζ με Pico laser

Μετά τη θεραπεία, δημιουργείται το λεγόμενο “frosting effect”, το οποίο είναι προσωρινό και έπειτα εξαφανίζεται. Το δέρμα στο σημείο είναι πρησμένο, ελαφρώς ερεθισμένο και κόκκινο, αλλά αυτό χάνεται σε λίγες ώρες ή ημέρες. Τοποθετείται αναπλαστική κρέμα και απαγορεύεται η ηλιοθεραπεία και το ξύρισμα.

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Menu