Εκτρόπιο και εντρόπιο

Με την πάροδο του χρόνου, ο σύνδεσμος που στηρίζει το βλέφαρο στο χείλος του ματιού μπορεί να εξασθενήσει με αποτέλεσμα τη χαλαρότητα των βλεφάρων.

Αυτό μπορεί να αναγκάσει το βλέφαρο να γυρίσει προς τα μέσα, που ονομάζεται εντρόπιο ή το καπάκι μπορεί να στραφεί προς τα έξω, το οποίο ονομάζεται εκτρόπιο.

ΕΝΤΡΟΠΙΟ

Μόλις αναπτυχθεί το εντρόπιο, οι βλεφαρίδες μπορούν να έρθουν σε επαφή με την επιφάνεια του κερατοειδούς. Αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερβολικά δάκρυα, κόκκινα μάτια ή ακόμη και μόνιμες ουλές του κερατοειδούς και μείωση της όρασης. Ένας χειρουργός μας θα εξετάσει προσεκτικά τα βλέφαρά σας και την επιφάνεια του κερατοειδούς. Η θεραπεία περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση με τοπική αναισθησία. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, τα συμπτώματα υποχωρούν πολύ γρήγορα.

ΕΚΤΡΟΠΙΟ

Το έκτροπιο των βλεφάρων μπορεί να είναι πολύ προφανές, με το κάτω καπάκι να γίνεται πολύ κόκκινο και να δημιουργείται φλεγμονή. Αυτό οδηγεί επίσης σε έκθεση της επιφάνειας του κερατοειδούς και μπορεί να προκαλέσει κόκκινο μάτι, δάκρυα και οφθαλμικές λοιμώξεις. Απαιτείται προσεκτική εξέταση των βλεφάρων, των ματιών και του δακρυϊκού συστήματος και μπορεί να γίνει χειρουργική επέμβαση. Η διαδικασία πραγματοποιείται υπό ελαφρά αναισθησία.

Menu