Εγκαυματικές ουλές

Τα εγκαύματα παραμένουν ένας από τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς.

Η πλειονότητα των εγκαυμάτων μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι, ωστόσο πολλές φορές η έκβαση αυτών μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση φαγούρας, πόνου και διαφορετική αίσθηση σε σχέση με το γύρω δέρμα. Η διαφορά στην εμφάνιση μπορεί να οφείλεται στο χρώμα, στο περίγραμμα και στην υφή του δέρματος.

Τι είδους εγκαύματα μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι εγκαυμάτων. Η έκταση του βάθους καθορίζει τη θεραπεία και το αποτέλεσμα.

Εγκαύματα πρώτου βαθμού – τα πιο συνηθισμένα, χαρακτηρίζονται από ερυθρότητα και φουσκάλες. Η επιδερμίδα ή το εξωτερικό στρώμα του δέρματος καταστρέφεται. Προκαλούν πόνο, αλλά επουλώνονται από τα βαθύτερα στρώματα εντός 10 ημερών. Η θεραπεία έγκειται απλώς στο να αποφευχθεί η μόλυνση για να επιτρέψει τη φυσική επούλωση. Οι ασθενείς μένουν χωρίς σημάδια, με μικρές αλλαγές στο χρώμα του δέρματος.

Εγκαύματα δευτέρου βαθμού – βαθύτερα εγκαύματα που εκτείνονται περαιτέρω στο δέρμα. Η επούλωση ξεκινά από τους σμηγματογόνους αδένες και θα διαρκέσει έως και 3 εβδομάδες. Οι ουλές μπορεί να είναι σοβαρές.

Εγκαύματα τρίτου βαθμού – τα βαθύτερα εγκαύματα. Καθώς χάνονται οι νευρικές απολήξεις, δεν υπάρχουν ζωντανά κύτταρα που επιτρέπουν την επούλωση από κάτω. Δεν υπάρχουν φουσκάλες. Θεραπεύονται είτε πολύ αργά και αφήνουν μεγάλες ουλές ή αντιμετωπίζονται σωστά με μοσχεύματα δέρματος.

Η χειρουργική επέμβαση απομάκρυνσης ουλών, επίσης γνωστή ως “Scar Removal”, “Scar Revision” ή “Scar Reduction”, είναι μια επέμβαση για την ελαχιστοποίηση μιας ουλής, ώστε να γίνει λιγότερο εμφανής και να εναρμονιστεί με τον τόνο και υφή του δέρματος που υπάρχει γύρω.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επανορθωτική χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη.

Ποια είναι τα οφέλη της χειρουργικής αφαίρεσης ουλών;

Γρήγορη, αποτελεσματική χειρουργική θεραπεία
Τοπικό αναισθητικό, δεν απαιτείται γενικό αναισθητικό
Μειώνει ή αφαιρεί τις ορατές ουλές
Αντιμετωπίζει τη φαγούρα
Βελτιώνει την κίνηση στην περιοχή των ουλών
Βελτιώνει τη συναισθηματική ευεξία

Η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως το πιο αποτελεσματικό μέσο για την αφαίρεση ιδιαίτερα εμφανών, πολύπλοκων ή αντιαισθητικών ουλών.

Οι εναλλακτικές μη χειρουργικές θεραπείες περιλαμβάνουν: Dermal Fillers, IPL, Chemical Peels κ.ά. Συχνά απαιτείται συνδυασμός θεραπειών για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Είμαι κατάλληλος/η για αφαίρεση ουλών;

Είστε κατάλληλος/η για αφαίρεση ουλών χειρουργικά, εάν ισχύουν όλα τα ακόλουθα:

Σας ενοχλεί μια ουλή οπουδήποτε στο σώμα σας
Είστε σωματικά υγιείς
Έχετε ρεαλιστικούς στόχους από τη χειρουργική επέμβαση
Δεν έχετε ενεργή ακμή ή άλλες δερματικές παθήσεις στην περιοχή που πρόκειται να γίνει η επέμβαση

FAQS - Συχνές ερωτήσεις

Menu