Βλεφαρόπτωση

Η βλεφαρόπτωση αναφέρεται στην πτώση των βλεφάρων πάνω στα μάτια. Αυτό μπορεί να επηρεάσει το ένα ή και τα δύο μάτια.

Τι είναι η βλεφαρόπτωση;

Η κατάσταση μπορεί να συμβεί και να φύγει μετά από λίγο καιρό ή να είναι μόνιμη. Μπορεί να υπάρχει από τη γέννηση, ή να αναπτυχθεί αργότερα στη ζωή.

Τις περισσότερες φορές, αυτή η πτώση είναι απλά αισθητή. Ωστόσο, σε ακραίες περιπτώσεις, το άνω καπάκι του ματιού μπορεί να καλύψει το μάτι αρκετά, έτσι ώστε να προκαλέσει προβλήματα όρασης.

Γιατί πέφτουν τα βλέφαρά μου;

Οποιοσδήποτε μπορεί να έχει συμπτώματα βλεφαρόπτωσης, αν και είναι πιο συχνό σε ηλικιωμένους, καθώς αποτελεί μέρος της φυσικής διαδικασίας γήρανσης. Ο μυς που είναι υπεύθυνος για την ανύψωση του βλεφάρου, τεντώνεται με την ηλικία, προκαλώντας την πτώση των βλεφάρων.

Η βλεφαρόπτωση θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα νευρικού τραυματισμού, ή και σοβαρότερων ιατρικών καταστάσεων, όπως ο όγκος του εγκεφάλου και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μπορεί το τρίψιμο των ματιών να προκαλέσει βλεφαρόπτωση;

Τα μάτια και τα βλέφαρα είναι πολύ ευαίσθητα και το υπερβολικό τρίψιμο, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προκαλέσει βλεφαρόπτωση.

Πώς αντιμετωπίζεται η βλεφαρόπτωση;

Η χειρουργική επέμβαση της βλεφαροπλαστικής είναι πολύ αποτελεσματική. Η βλεφαροπλαστική περιλαμβάνει την αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και των υπερβολικών λιπαρών ιστών γύρω από την περιοχή των ματιών, τη σύσφιξη των χαλαρών μυών και χαρίζει στο δέρμα μια πιο σφριγηλή, νεανική εμφάνιση.

Μάθετε περισσότερα για τη βλεφαροπλαστική.

Menu